2019 Mutfak Dekorasyon Fikirleri

0
9257

2019 yılında mutfaklar için devrimsel değişimler olmadı. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde oldukça moda olan country ve rustik mutfaklar, parlak modern mutfak modelleri modası son hızıyla devam ediyor. Gelin ustalarımız ve yurtdışında 2018-2019 yılında yapılan dekorasyon referans resimleri ile derlediğimiz fikirleri hep beraber inceleyelim. Bu incelemeyi 2 kısımda yapacağımızı belirtelim.

1.Kısım: Modern mutfak fikirleri
2.Kısım: Klasik mutfak fikirleri

2019 MUTFAK DEKORASYON FİKİRLERİ

1.KISIM: Modern Mutfak Fikirleri

Artık modern mutfak denilince parlak akrilik, high gloss kapaklar geliyor akla. Kısmen doğru olsa da country mutfak modellerinin birçok tasarımı bile modern mutfaklar kategorisine giriyor. Ayrıca mat kapaklarda oldukça moda ve modern mutfak tasarımları için çok tercih edilen paneller arasında.

Fikir 1: Parlak Kapaklar Kullanın!

Mutfakları olduğundan daha geniş gösteren ve ışığı yansıtan pvc yüzeyleri sayesinde ambiansın gücünü artıran parlak akrilik veya high gloss kapaklarla dekore edeceğiniz mutfaklar sayesinde basit tasarımlar yaparak harika modeller elde edebilirsiniz.

Parlak kapaklar aldığı ışığın %15’ini geri yansıtır. Beyaz renkte bu oran %25’lere kadar çıkar.

Mutfağınızı Parlak Kapaklarla Aydınlatın!

Kapalı alanlarda bile parlak kapaklarla mutfağınızın aldığı ışık oranını artırabilir, muhteşem bir ambians yakalayabilirsiniz. Parlak high gloss ve akrilik kapakların fiyatları lake veya membran kapaklara göre daha uygundur aynı zamanda.

Fikir 2: Parlak Gri ve koyu tonları kullanmaktan korkmayın

Parlak kapaklarla mutfak tasarlarken sadece beyaz rengi kullanmak zorunda değilsiniz. Gri ve tonları ile yine parlak modern mutfaklar tasarlayabilirsiniz. Aşağıda gördüğünüz gri akrilik kapaklar yansıtma özelliği ile mat kapaklarda yaşanabilecek negatif görünüm sorununu ortadan kaldırıyor.

Beşiktaş Mutfak olarak Nişantaşı’da yaptığımız gri parlak kapaklar… Ne kadar modern bir görünüm.

Fikir 3: Büyük kapaklar kullanın!

Büyük kapaklar modern mutfakların en özel detayıdır. Hatta modern mutfak tasarımının en başat elemanıdır. Neden peki? Çünkü büyük kapaklar daha az kesim çizgisi demektir. Yani malzemenin bütünlüğü 40-50 cm’de bir çizgi ile bölünmez. Böylece bütünsel bir tasarım meydana çıkar. Gelin birkaç örnek resimle bu iddiayı inceleyelim.

Kuzguncuk’ta yaptığımız bu mutfak; geniş kapak, modern mutfak tanımına oldukça uygun
Bu devasa mutfakta eğer küçük kapaklar kullanılsaydı, görsellik inanılmaz şekilde aşağı düşecekti. Özellikle parlak kapaklarla tasarım yapılırken mutlaka büyük kapaklar ve modüller düşünülmeli.

Fikir 4: Ankastre setinizi iyi seçin

Evet modern mutfaklar tasarlarken en önemli detaylardan biri de alacağınız ankastre setidir. Metalik siyah-gri veya mat siyah-gri… Özellikle son yıllarda ekonomik ankastre setleri bile oldukça klas görünüyor. Önemli olan sizin mutfağınıza hangisinin yakışacağını hayal ederek seçebilmeniz. Biz uzun yıllar mutfak yapan ustalar olarak modern veya klasik olsun hangi mutfak modeli olursa olsun en uyumlu renk seçeneğinin inoks gri olduğunu keşfettik. Müşterilerimize de genellikle tavsiye ettik ve her biri bu seçimden memnun kaldı. gelin birkaç resimde inoks ankastrelerin mutfaklara nasıl yakıştığını inceleyelim.

inoks ankastreler klasik tasarımlarla bile uyumludur

 

Mat gri kapaklar da 2019 favorilerinden

Mat gri kapaklarla yapılan mutfak dolapları beyazdan sonra en çok rağbet gören modellerdir. Grinin bütün tonları ile harika mutfaklar tasarlayabilirsiniz.

Kırmızı tonları 2019’da çok moda!

Kırmızı tonları bu sene mutfaklarda oldukça yoğun kullanılacak. Aslına bakarsanız belki de ev dekorasyonunda kırmızının en güçlü ve geçişi en kuvvetli durduğu nokta mutfak dolapları. Yoğun bir renk olmasına rağmen asla aşırıya kaçmıyor mutfaklarda. Aşağıdaki bordo akrilik mutfak dolapların ne kadar şık durduğunu görebilirsiniz.

Kırmızı kullanmaktan çekinmeyin!

Kırmızı renk ister lake olsun, ister akrilik veya diğer parlak modeller olsun, her türden ahşap kaplama ile mükemmel uyum gösterir. Dediğimiz gibi, kırmızı yoğun ve çarpıcı bir renk olmasına rağmen mutfaklarda asla aşırı bir renk cümbüşü yaratmaz.

Kırmızı renk ve lake kapakların muhteşem uyumu…

Modern Mutfak, Beyaz Mutfak Demek Değildir!

Beyazın tahakkümünü mutfaklarda ara tonlarla harika tasarımlara çevirebiliriz. Ülkemizde beyaz mutfakların, mutfak tasarımlarının yüzde seksenlik kısmını oluşturduğunu söyleyebiliriz. Fakat 2019 yılında Türkiye’de modern mutfaklar tasarımlarında kırmızı, kahverengi, siyah ve daha birçok farklı renk kullanılacak.

İlle de Beyaz Derseniz…

En azından mutfağınızı tümüyle beyazdan kurtarmanızı tavsiye ederiz. Çünkü farklı renk nüansları ile kombin edilmiş mutfağınız, görsel olarak sıkılma ihtimalinizi düşürecektir. Beyaz ile en uyumlu renk kombinleri şöyle olabilir mesela:

1)
Tezgah:
Siyah Granit veya Koyu çimstone kartelasından seçilecek

2) Tezgah
Kapaklar, gövdeler, tezgah beyaz olduğunda mutfağınızdan daha hızlı sıkılabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre tek renk uyumundan çok renkler nüansı, dekorasyonda göz yorma oranını daha da düşürüyor.

Modern bir lake mutfak… Bazı çizgileri ayarlayarak country mutfakları modern tasarımlara çevirebilirsiniz. Örneğin Ara fayanslar, davlumbaz ve tezgah… Bu resimde gördüğünüz modern bir country mutfak denemesidir.

Ankastrelerle beraber modern mutfaklar tasarlamak oldukça kolay!

Ankastrelerle beraber modern bir mutfak tasarlamak aslında oldukça kolay. Çünkü ankastre tasarımları oldukça şık ve sade oluyor. Bu nedenle hangi rengi kullanırsanız kullanın  ankastre mutfaklar oldukça şık görünecektir.

Ankastre serileri genelde metalik gri tercih edilir. Metalik gri ahşabın tüm renkleri ile olumlu sonuçlar vermektedir. Hatta klasik mutfaklarda bile…

Kulpsuz Tasarımlar Çok Seviliyor

Evet, kulpsuz mutfak dolapları son yıllarda oldukça rağbet gören bir tasarım şekli. Kapaklarınızın kulpsuz yalın ve eksik görüneceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü kulpsuz kapaklar modern mutfakların ana temalarından biri olma yolunda ve çok şık görünüyorlar. Düz panel mdflam kaplamalar, high gloss veya parlak akrilik kaplamalar, düz ve mat lake kapaklar kulpsuz tasarımlar için oldukça müsait.

Modern Entegre Kulplar da Kullanabilirsiniz

Evet, kulpsuz kapaklar sade ve modern gözüküyor ama illa tutacak bir kulp istiyorsanız veya tasarımı metal parçalarla zenginleştirmek istiyorsanız entegre kulplar kullanabilirsiniz. Aşağıdaki mutfakta kullanılan entegre kulplar oldukça güzel görünüyor.

Işıklandırma Etkisi

Modern mutfakların en önemli yardımcı unsurlarından biri aydınlatmadır. Bunun en önemlisi ise spot aydınlatmadır. Ülkemizde spot aydınlatma sıkça kullanılırken, Amerika ve Avrupa’da sarkaç aydınlatmalar revaçtaydı. Sarkaç aydınlatmalar genelde ada mutfak tarzı mutfaklara, adaların üzerine konuluyor.

Klasik Mutfaklar

 

 

White kitchen design features large bar style kitchen island with granite countertop illuminated by modern pendant lights. Stainless steel appliances framed by white shaker cabinets . Northwest USA

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here